Madonna Foorumi - Finland

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
 

Topic: Foorumin Säännöt

Page 1 of 1  sorted by
Drama Queen
Status: Offline
Posts: 1956
Date: Sep 5 23:24 2004

Foorumin Säännöt

Mikä on Madonna Foorumi

Madonna Foorumi on popin kuningattarelle omistettu avoin keskustelufoorumi. Foorumilla voit tutustua mm. muihin Madonna faneihin. Aivan ensimmäiseksi uusien käyttäjien tulee tutustua keskustelualueen käyttöehtoihin.

Madonna Foorumi on fanien ylläpitämä ja harrastepohjalta toimiva osittain kaikille julkinen ja osittain ainoastaan rekisteröityneiden käyttäjien luettavissa oleva keskustelufoorumi. Rekisteröityessäsi ymmärrät ja sitoudut noudattamaan tämän sivun tekstin.


Foorumin Säännöt

1. Keskustelualueella on rekisteröintipakko. Keskusteluun pääsee osallistumaan ainoastaan rekisteröitymällä foorumiin.

Rekisteröitymällä palveluun, turvaat nimimerkkisi ja saat käyttöösi myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Rekisteröityminen tapahtuu helposti ja nopeasti. Keskustelufoorumiin rekisteröityminen, sen käyttö, sekä keskusteluihin osallistuminen on täysin maksutonta.

Tuplarekisteröintejä ei sallita ja mikäli niitä esiintyy, ylläpito poistaa varoittamatta ylimääräiset tunnukset.


2. Kyseessä on keskustelufoorumi. Ylläpito passivoi säännöllisesti käyttämättömiä tunnuksia epäilyttävän pitkäksi muodostuvan hiljaiselon jälkeen.


3. Kun aloitat uutta viestiketjua, tarkista ettei samasta aiheesta ole jo olemassa aikaisempaa ketjua.

Käytä Haku toimintoa.

Muista myös lähettää viestisi oikeaan foorumiin, asiaankuuluvan otsikon alle.

Anna aiheelle selkeä otsikko.


4. Älä kirjoita lyhyitä joo, ei, okei tms. viestejä, joissa ei ole sisältöä vaan perustele aina viestisi ja pysy annetussa aiheessa.

Oikolue viestisi ennen lähettämistä.

Muotoile linkit, videot ja kuvat näkyviin viestiisi.

Älä käy kahdenkeskisiä keskusteluja viestiketjuissa. Jos viestisi on tarkoitettu vain yhdelle kirjoittajalle, lähetä yksityisviesti.


5. Älä kirjoita kahta viestiä peräkkäin, käytä muokkaa nappulaa sitä varten. Sinulla on 24 tuntia aikaa kirjoittamisesta lisätä ja muokata omia viestejäsi.


6. Ole suvaitsevainen. Älä postita rasistisia, toisia herjaavia tai loukkaavia kirjoituksia. Kaikki ovat tervetulleita ja jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä. Kiroilu foorumilla on kielletty.

Muita häiritsevät tai loukkaavat käyttäjät voidaan mahdollisesti jäljittää myöhemmin, vaikka keskustelu tapahtuisikin nimettömänä. Törkeyksiä, rivouksia, herjoja, sekä henkilökohtaisuuksiin menemisiä sisältävät viestit poistetaan poikkeuksetta.


7. Vastatessasi toisen käyttäjän viestiin, on hyvä lainata osa aikaisemmasta viestistä. Näin kaikki tietävät kenelle vastataan, ja mistä aiheesta.

Kun lainaat tekstiä kauempaa ketjusta, lainaa vain se kohta, jota kommentoit. Lainausten sisälle jäävät kuvat, videot ym. pitää editoida pois. Myös useat sisäkkäiset lainaukset eivät ole suotavia.


8. Vaikka tekstiä voi muotoilla monella tapaa; väreillä, lihavoida, kursivoida... ei se tarkoita että muotoiluja on pakko käyttää. Halutessasi korostaa harkitusti jotakin tiettyä asiaa, muotoilujen käyttö on hyväksyttyä ja ymmärrettävää. Älä kuitenkaan kirjoita koko viestiäsi boldattuna punaisella värillä!

Ulkoasultaan hillityt viestit ovat mukavampia kaikkien lukea, ja otetaan huomioon varmemmin. Samaan aiheeseen kuuluu myös huuto-, kysymys-, muiden välimerkkien, hymiöiden, sekä isojen kirjaimien liiallinen käyttö. ÄLÄ HUUDA!!


9. Vaali yksityisyyttä. Älä julkaise osoitteita, puhelinnumeroita, nimiä tai mitään henkilötietoja täällä.

Harkitse myös tarkasti oman sähköpostiosoitteen antamista julkisesti nähtäväksi.

Jos kuitenkin haluat välittää sähköpostiosoitteesi, pyri tekemään se yksityisviestitse.


10. Noudata Lakia. Vaikka useimmat lait on kirjoitettu ennen tietoverkkojen yleistymistä, lait koskevat myös Internetiä ja sen palveluita. Kaikki sellainen, mikä olisi laitonta muutoinkin, on laitonta myös netissä. Olemassa olevien lakien lisäksi tietotekniikan nopea yleistyminen on pakottanut laatimaan aivan uusia lakeja, joissa huomioidaan verkon erityispiirteitä. Lakia rikkovat, sekä jokainen laittomaan toimintaan yllyttävä viesti poistetaan. Multimedia alueella on omat sääntönsä.


11. Kunnioita tekijänoikeuksia muualta kopioitujen tekstien ja kuvien suhteen. Lainatessasi jonkun muun kirjoittamaa tekstiä muista mainita alkuperäisen tekstin lähde. Älä laita foorumille levitettäväksi mitään Teoston, Gramexin tai muun vastaavan tahon alaisia töitä.


12. Valokuvista. Foorumin käyttäjissä on monenlaista internetyhteyttä käyttäviä keskustelijoita. Hitaan yhteyden omaavia henkilöitä ajatellen tulisi suurien kuvien turhaa liittämistä keskusteluihin välttää, jotta esimerkiksi modeemikäyttäjien foorumiselailu helpottuisi.

Foorumin käyttäjäjakauma on laaja ja saattaa sisältää myös alaikäisiä käyttäjiä. Tämän vuoksi kaikki visuaalinen materiaali, jota ei voi pitää sopivana alle 18-vuotiaalle on kiellettyä, kuten myös linkit suoraan sellaisille sivuille, jotka sisältävät tällaista materiaalia. Sama sääntö koskee myös nimimerkkejä, avatareja sekä allekirjoituksia


13. Älä floodaa. Jos käyttäjät yrittävät kasvattaa viestimääräänsä turhilla viesteillä, viestejä poistetaan moderaattoreiden toimesta. Jos sinulla on vielä jotain lisättävää edelliseen viestiisi, käytä muokkaustoimintoa.

Viestimäärään kasvattaminen turhilla viesteillä on hyödytöntä. Viestien määrällä ei ole mitään merkitystä, ainoastaan niiden sisällöllä. Aktiivisuutta ei mitata viestien määrällä.

Hyvään käyttäytymiseen kuuluu, ettei nosta itse aloittamaansa ketjua jatkuvasti esille.


14. Avatrit ja allekirjoitukset foorumilla

Avatarin koko voi olla maksimissaan 200x200 px.

Allekirjoituksessa käytettävän kuvan koko saa olla maksimissaan 660 leveä ja 250 korkea.

K-18 aiheet avatareissa ja allekirjoituksissa ovat kiellettyjä.

Tarvittaessa ylläpito poistaa sääntöjen vastaiset kuvat.


15. Ylläpidolla on täydet oikeudet tarvittaessa muokata ja poistaa viestejä; jakaa, yhdistellä, siirtää ja lukita ketjuja; sekä puuttua keskustelijoiden käytökseen.

Häiritsevän käytöksen takia voidaan antaa varoitus yksityisviestinä tai riistää kirjoitusoikeudet tilapäisesti. Mikäli käyttäjä ei varoituksista huolimatta suostu huomioimaan ohjeita, on ylläpito oikeutettu poistamaan käyttäjä kokonaan foorumista.


16. Moderaattorit eli valvojat pitävät keskustelupalstan siistinä ja valvovat keskustelun yleistä tasoa. Moderaattorit voivat:

  • poistaa tai muokata sopimattomia viestejä.
  • vaihtaa viestiketjun otsikon paremmin aihetta kuvaavaksi.
  • lukita viestiketjun

Valvojat tunnistat punaisista tähdistä tittelin alapuolella.


17. Miten pääsen valvojaksi? Ylläpito ja valvojat etsivät uusia valvojia sen mukaan, kun katsovat sen olevan tarpeen. Aiheesta on turha tehdä kyselyjä. Mikäli ylläpitäjä sekä valvojat päättävät nimetä jonkun foorumin uudeksi valvojaksi otetaan häneen yhteyttä yksityisviestillä. Minkäänlaisia huutoäänestyksiä asiasta ei järjestetä.

Valvojan rooliin valittaessa käyttäjän aktiivisuus, kirjoitusten sisältö, kielioppi, sääntöjen noudattaminen, aiempi käytös foorumilla ja yleinen oikeudentaju saattavat tuoda plussaa tai miinusta.


18. Mikäli säännöissä on jotain epäselvää tai sinulla on huomautettavaa jostain foorumilla tapahtuneesta toiminnasta, ota yhteys ylläpitoon. Korjausehdotukset voi suoraan ehdottaa ylläpidolle.

Voit ilmoittaa epäselvyyksistä, ongelmista ja kysymyksistä ylläpidolle useilla eri tavoilla. Ensisijaisesti käytä foorumin palautealuetta ja yksityisviesti toimintoa.

Mikäli joku käyttäjien viesti on mielestäsi sääntöjen vastainen, tai joku käyttäjä rikkoo niitä yksityisviesteissään sinulle, lähetä asiasta yksityisviesti kenelle tahansa valvojista.


19. Foorumin ylläpitäjät ja moderaattorit pyrkivät poistamaan tai muokkaamaan kaiken yleisesti arveluttavan sisällön niin nopeasti kuin mahdollista, mutta on mahdotonta tarkistaa jokaista viestiä.

Jokainen foorumin käyttäjä on itse vastuussa lähettämiensä postien ja kirjoitusten sisällöstä (mukaanlukien kuvat ja linkit muille sivustoille). Käyttäjän oletetaan pitävän salasanansa omana tietonaan. Näin ollen käyttäjä on vastuussa miten hänen tunnuksiaan käytetään.Terveisin, Marko


Ohjeviidakkoa lyhennetty ja selkeytetty. Kirjoitusvirheitä korjattu.

-- Edited by Marko at 22:03, 2008-12-27

-- Edited by Marko at 18:04, 2009-01-25

-- Edited by Marko on Thursday 27th of August 2009 09:31:40 PM

__________________

Every scar that you try to hide. All the dark corners of your mind. Show me yours and I'll show you mine. Let me love you from the inside out...

X-Static Process | Facebook | TwitterBlogi | InstagramFoorumi

Page 1 of 1  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard