Madonna Foorumi - Finland

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
 

Topic: Nightwish

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1596
Date: Mar 21 13:15 2010

Nightwish

Ihme ja kumma, ettei Nightwish-ketjua näillä foorumeilla vielä ole, vaikka yhtye on varmasti kaikkien tietoisuudessa. Entistä kaavaa mukaillen siis keskustellaan bändistä, joka on tällä hetkellä keikka- ja levytystauolla ennen kuin seuraavan albumin studiosessiot alkavat näillä näkymin elokuussa.

En suinkaan toivo, että keskustelu rakentuu linjalle yhyy Tarja, Anette sucks vaan että keskustellaan bändistä enemmänkin siltä pohjalta mitä se on nyt. Turha edes toivoa, että suurin osa niistä jotka viestittävät tähän ketjuun kuukausien kuluttua vaivautuvat lukemaan tätä aloitusviestiä, mutta panen silti tähän alkuun Nightwish kirjaa (Mape Ollila, 2006) luonnehtivan selityksen Turusen potkuille, jotta kaikki ymmärtävät miksi niin kävi.

__________________________________________________________________________

Tarja solmi managerisopimuksen argentiinalaisen Marcelo Cabulin kanssa, joka hoiti Nightwishin levyjen julkaisun Etelä-Amerikassa (ja ilmeisesti pimitti yhtyeeltä levymyyntitietoja). Aluksi kaikki näytti yhtyeen kannalta hyvältä, koska Tarja sai rinnalleen henkilön joka huolehti hänestä tarkkaavaisemmin raskailla kiertueilla. Koska Cabuli kuitenkin oli nyt Tarjan manageri ja näin vahvasti sidoksissa yhtyeeseen, hän rupesi vaikuttamaan vahvemmin yhtyeen asioihin myös Etelä-Amerikan ulkopuolisissa asioissa. Cabuli rupesi vaatimaan korkeampia keikkaliksoja senkin uhalla, ettei yhtye sitten esiintyisi ollenkaan.

Tarja erkaantui yhtyeestä ja keskittyi enemmän soolouraansa välillä jopa Nightiwishin kustannuksella, sillä jos solisti ei suostu tulemaan keikoille, ei keikkoja voida soittaa ja muun yhtyeen lisäksi ääni- ja tehostehenkilökunta jäävät työttä. Keikkailihan bändi uutterasti, mutta esim. Once-levyä promoava USA:n kiertue peruttiin lopulta kokonaan, koska Tarja halusi keskittyä muihin hommiin, vaikka yhtyeen piti olla ehdoton prioriteetti vuoden 2005 lopulle asti.

Cabulin ja muiden managereiden kesken tuli infokatkoksia ja tilanne oli hankala. Cabuli vesitti vaatimuksellaan keikat, eikä välillä tuntunut kertovan Tarjalle kaikesta siitä mistä hänen olisi pitänyt tietää. Tarja oli ilmoittanut jo vuonna 2001 lähtevänsä yhtyeestä, mutta lopullinen lähtö tulisi tapahtumaan Oncea seuraavan levyn promokeikkojen jälkeen. Muu yhtye ei sulattanut sitä, että Tarja, joka antamissaan haastatteluissa osoitti välittävänsä soolourallaan tekemistä levytyksistä ja konserteista enemmän kuin Nightwishista, jäisi yhtyeeseen tienaamaan vielä seuraavalla levyllä, muttei lähtisi kiertueelle. Lisäksi Cabulista oli päästävä eroon, joten tämän ja monien aiemmin mainittujen syiden perusteella Tarjalle oli pakko antaa potkut. Luonnollisesti vain yhtye itse tietää tilanteesta kaikkein parhaiten, ja ulkopuoliset eivät voi kuin spekuloida sillä miten yhtye on asiasta tiedottanut.

_____________________________________________________________________________

Tuhansista ehdokkaista valittu Anette Olzon teki mielestäni yhtyeelle paljon hyvää, eikä laulajanvaihdos näytä vaikuttaneen yhtyeen myynteihin. Dark Passion Play möi viime kuussa viisinkertaista platinaa Suomessa ja maailmalla sitä on myyty n. kaksi miljoonaa kappaletta. Lisäksi Anette on nykyään kuin kotonaan vanhemmassakin Nightwishin tuotannossa ja kappaleet kuten Dead Boys Poem, Come Cover Me, Shes My Sin ja Sacrament of Wilderness kuulostavat hänen tulkitseminaan oivallisilta.

Bändin pojathan eivät ole menneet minnekään ja uskoisin Tuomas Holopaisen säveltävän seuraavalle levylle jälleen loistavia biisejä, varsinkin kun laulajan kyvyt sekä tyyli on nyt tiedossa. Toisaalta levy saattaa viivästyä, koska Anette on raskaana, mutta onhan ne PMMP:nkin naiset onnistuneet tasapainoilemaan työn ja perheen välillä, vaikka yhtye on yksi Suomen suosituimmista.-- Edited by Substance on Sunday 21st of March 2010 01:16:52 PM

__________________

"I have my partner-in-crime, William Orbit, helping me out with the substance."

Beautiful Killer
Status: Offline
Posts: 1094
Date: Mar 21 14:08 2010
Itse en enää Nightwishia kuuntele, vaikka ennen kuuntelin ja olin suurikin fani. Jotain levyjä löytyy mutta lähes kaikki olen myynyt pois.

Tarja oli mielestäni parempi. Aneten ääni ei ole niin vahva ja voimakas kuten Tarjalla. Mutta en voi väittää etteikö Dark Passion Play levy ole hyvä.__________________
110.jpg
I'm So Stupid
Status: Offline
Posts: 814
Date: Mar 22 08:17 2010
Ite en välitä kyseisetä bändistä. Pari hyvää biisiä on. Enempi kuitenkin Aneten tultua lämpenin bändille. En välitä näistä kokoonpanoista joissa on oopperalaulajan tyyppinen laulaja. Eli en tykännyt Tarjasta bändissä. Sitähän ei voi kiletää etteikö naisella olisi hieno ääni, mutta semmonen ääni ei muhun uppoa. Joskus nähny livenä ja olihan se ihan jees.

__________________
If You wanna talk to me. That exactly what you gonna have to do. Talk to me.

Candy Perfume Girl
Status: Offline
Posts: 297
Date: Mar 22 12:08 2010
Olin bändin fani ennen Annettea. Ei Nightwish ole enää minulle se hyvä Nightwish vaan uuden laulajan ääni ja koko olemus on kamala ja koko bändin tyyli on mennyt huonompaan suuntaan, olen kyllä kuunnellut uudemman levyn mutta äääh ei sitä voi kuunnella. Vaikka erottamissyiden taustalla oli mitä oli, erottamisen olisi voinut tehdä fiksummin. Lempilevyni on Century Child. Täytyisikin taas kuunnella levyä kun viime kerrasta on jo aikaa.

__________________

Candy Perfume Girl
Status: Offline
Posts: 267
Date: Apr 7 21:11 2010
Bändiä olen kuunnellut heti Once levyn ilmestyksen jälkeen. Siitä lähtien mielestäni suomen paras bändi mitä täältä löytyy, aivan ja ehdottomasti. smile
Hyllystä löytyy kaikki levytkin aitona + 2 singleä. Myös tämä uusin Made in Hong Kong dvd julkaisu.
Tarjan erottamisen jälkeen olen kuullut paljon valituksia siitä, miten Nightwish on nykyisin perseestä ja sehän on jokaisen oma mielipide. Itse pidän NW:tä tuplasti parempana nykyisin. Anette on vaan minusta paljon enemmän Talentia täynnä, kuin Tarja.
Aneten saapumisen jälkeen, olen nähnyt kyseisen bändin mm. Tampereen Jäähallissa, Sauna Open Airissa ja mitä hienoimmassa Olavinlinnassa. Elikkä kolmella keikalla.
Enköhän vielä kertaalleen tahdo nähdä kyseisen bändin, koska tämä bändi kuullostaa ja näyttää mitä hienoimmalta livenä.

en voi oikeastaan sanoin kuvailla tarpeeksi miten rakastan ja arvostan kyseistä suomalaista bändiä. Kiitos ja Aamen ! winkbiggrin

-- Edited by snowwy on Wednesday 7th of April 2010 09:12:09 PM

__________________
You may be my lucky star
But I'm the luckiest by far...
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1596
Date: Apr 7 21:42 2010
Peukkua Snowwylle!

Mä oon ruvennu tykkäämään Romanticidesta tosi paljon tän viime kiertueen myötä. Mille kuurille se on pistetty, kun siitä on kuoriutunut tällainen tappomättö?

Videon äänenlaatu ei ole loistava, muttei kurjakaan:__________________

"I have my partner-in-crime, William Orbit, helping me out with the substance."

Candy Perfume Girl
Status: Offline
Posts: 267
Date: Apr 8 12:06 2010
Hienoa Substance, tämä live versio on todella hieno. Tiedätkö muuten mistä tämä on kuvattu, kun keikalla kameratkin liikkuivat lavan edustalla? että onkohan tätä tallennettu johonkin tv lähetykseen tai dvd:elle, koska en ole itse kokemilla keikoilla nähnyt livekameroiden ilmoissa pyörivän.

Tässä on intro Sauna open airista viime kesänä jossa minä itsekkin vierailin. En ollut koskaan kuullut tätä introa keikalla ja suoraan sanottuna pärskähdin itkuun tuossa vaiheessa. Aivan perkeleen hyvin soittavat livenä.
__________________
You may be my lucky star
But I'm the luckiest by far...
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1596
Date: Apr 8 14:33 2010
Ai mistä toi Romanticide on?

Masters of Rock siinä sanottiin. Ehkä se on kuvattu johonkin tapahtuman promotionaalisiin tarkoituksiin (paikallinen televisio tai järjestäjän oma julkaisu), tai video screenille jotta kaikki näkevät mitä lavalla tapahtuu. Ehkä bändi olisi myös itse ilmoitellut, mikäli tuo keikka on jossain saatavilla.

Outo tuo Finlandia Intron soitin. Luulisi, että se on jonkin sortin puhallin, mutta muusikko vain pitelee sitä sylissä ja painelee nappuloita.

__________________

"I have my partner-in-crime, William Orbit, helping me out with the substance."

Candy Perfume Girl
Status: Offline
Posts: 267
Date: Oct 2 01:28 2012

Anette Olzon lähtee Nightwishista

- Viime aikoina on tullut entistä selvemmäksi, että yhtyeen ja vokalistin tavoitteet ja päämäärät ovat ristiriitaisia. Tästä on seurannut näkemyseroja, jotka ovat niin perustavanlaatuisia, että emme ole kyenneet niitä korjaamaan, yhtyeen tiedotteessa kerrotaan.

Bändi vakuuttaa, että tulevat esiintymiset hoidetaan kuitenkin kunnialla loppuun. Olzonin korvaa 1. lokakuuta lähtien hollantilaislaulaja Floor Jansen, joka esiintyy näin ollen jo tänä iltana Seatlessa.

Tiedotteessa painotetaan, että sekä yhtye että sen entinen keulahahmo tuntevat suurta ylpeyttä kahdesta yhdessä tehdystä albumista ja yhteisestä ajasta.

IL

MITÄ MÄ JUST LUIN! no__________________
You may be my lucky star
But I'm the luckiest by far...
Like A Virgin
Status: Offline
Posts: 36
Date: Oct 2 06:40 2012
Ei ollut yllätys.
Tuomas Holopaisesta paistaa kilometrien päähän se keltaisen nesteen määrä korvien välissä.
Raha ratkaisee...

__________________
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1596
Date: Oct 3 20:06 2012
Kiba kirjoitti:

Ei ollut yllätys.
Tuomas Holopaisesta paistaa kilometrien päähän se keltaisen nesteen määrä korvien välissä.
Raha ratkaisee...


Sanon tämän niin lempeästi kuin voin, mutta sulle löytyisi hyvä työpaikka 7 päivää-lehdestä.

Tulihan tämä ihan puun takaa ja mielestäni huonolla hetkellä. Anette oli ihana persoona ja loistava live-esiintyjä. Onneksi kerkesin näkemään NW:n tällä kokoonpanolla edes kerran, mutta slti harmittaa, ettei touhu jatkunut pidemmälle. Imaginaerum on paras koskaan kuuleman levy ja Anetten lauluääni oli iso osa sen onnistumista.

Silti, tämä "kusipää" Tuomas tekee biisit ja laulajan osuus on keikoilla ja sen pari viikkoa studiossa jolloin lauluosuudet äänitetään. Nightwish jatkaa, kenen kanssa? Pidetään mieli avoinna ja tästä voi seurata jotain hyvää.__________________

"I have my partner-in-crime, William Orbit, helping me out with the substance."

Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1870
Date: Oct 3 21:50 2012
Tykkään kovasti Anettesta laulajana, mutta sen mitä olen median kautta hänestä näinä Nightwish-vuosina lukenut on tullut vähän sellainen fiilis, että ihan omassa paikassa nainen ei ole. Ehkä ihan hyväkin, että tiet erkanivat Anetten ja Nightwishin välillä, mutta melko huonoon väliin se sattui. Kiertue kesken ja se leffakin tulossa.

Toivottavasti Anettesta kuullaan vielä uusissa yhteyksissä! Jospa se musiikkikin iskisi meikään sitten enemmän. Nightwishillä on muutamia hyviä biisejä, mutta kokonaisuus ei ole koskaan minuun kolahtanut. Itseäni jopa hieman ärsyttää Holopaisen tähtääminen liian suuriin kokonaisuuksiin. Esim. uusin Imaginaerum albumi kaatuu nopeasti "suuruutensa" alle. Slow Love Slow, Turn Loose The Mermaids ja Scaretale ovat kieltämättä kovia raitoja, mutta ne perus jytinät lyttää tunnelman nopeasti. Raskas musiikki on minulle kuitenkin vaikea pala nieltäväksi.__________________

Get down, beep beep, gotta get up outta your seat

Lucky Star
Status: Offline
Posts: 424
Date: Oct 4 18:06 2012
Kohtasin bändiä useasti edellisessä duunipaikassa kun oleskelivat Helsingissä ja koko poppoo oli kyllä niin mukavaa, että harvinaista herkkua rock-piireissä. Anette on todella mukava persoona (lue: sosiaalinen ja vitsaileva) ja Tuomas lämmin sekä sympaattinen. Itseäni kummastuttaakin tuo Anetten lähteminen. Laulajana Anette oli paljon rockmaisempi kuin Tarja, en koskaan innostunutkaan bändistä Tarjan oopperamaisen äänen takia. Anette toiu uuden näkökulman kokonaan heidän tuotantoonsa. Tarjaakin muuten kohtasin duunipaikassa Cabulin kera ja aika kylmä ja etäinen persoona jota Cabuli suojelee yli kaiken. Cabuli on omien kokemuksien mukaan aika pelle.

Mutta jos näkemykset on erilaiset ja mielipide erot sellaiset että ne eivät pelaa yhteen niin teiden eroaminen on parasta.
Ihmetyttää tosin miten fanit reagoivat kiertueella uuteen tuntemattomaan laulajaan. Itse ainakin pyytäisin rahat takaisin.
Jää sellainen mieli, että Nightwish aloittaa taas alusta, pohjalta.__________________

Do you believe?

Candy Perfume Girl
Status: Offline
Posts: 267
Date: Oct 7 19:54 2012

Olen vieläkin aivan traumoissa tämän Aneten lähdön takia. Mielestäni todella huono hetki ja olisivat voineet tuolla kokoonpanolla suorittaa kiertueen loppuun asti, kuin tekivät Tarjankin suhteen. Mutta toisaalta keikkoja on vielä niin runsaasti, että paha olo kaikilla bändissä olisi vienut fiilikset keikkojen suhteen. Ehkäpä on sitten parempi näin, vaikka Anettea jään kaipaamaan suuresti. Hänet kolme kertaa kerkesin tapaamaan. 

Olen hieman vilkaissut tämän uuden laulajan antoa nyt näillä parilla ensimmäisillä keikoilla. Itse ei iske ei sitten tippaakaan ja suuttuttaa niin suuremmoisesti katsoa joku muu nyt siellä lavalla. Oikeastaan taidan tuntea nyt samaa, kuin Tarjan fanit kun Anette otti hänen paikkansa. __________________
You may be my lucky star
But I'm the luckiest by far...
Pretender
Status: Offline
Posts: 65
Date: Oct 9 18:25 2012

En ollut yhtään yllättynyt Anetten lähdöstä hänen blogikirjoituksiensa jälkeen. Nightwish on kuulunut lempibändeihini monta vuotta ja tykkäsin hurjasti Anettesta, harmi että näin kävi. Katselin youtubesta uusia keikkavideoita, ja tuuraaja hoitaa kyllä hommansa erittäin asiallisesti. Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevaisuutta, uskon sen olevan valoisa bändille. Bändissähän olisi jo loistava laulaja, Marco, mutta kyllä sinne vähän naiskauneutta sekaan tarvitaan! ;>__________________

I keep dancing on my own

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard