Madonna Foorumi - Finland

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
 

Topic: Mitä hyötyä keskustelufoorumeista on?

Page 1 of 1  sorted by
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1596
Date: Jul 20 19:40 2014

Mitä hyötyä keskustelufoorumeista on?

Netin keskustelupalstoja on ollut siitä lähtien, kun internet syntyi, mutta mitä tämä formaatti lopulta tarjoaa ihmisille?

Suosittuja nettisivustoja on syntynyt ja kuollut tänä aikana, mutta keskustelupalstat ovat säilyneet. Niihin käytetty aika ja aktiivisuus on varmasti laskenut sitten 2000-luvun alkupuolen huippuvuosien (oma arvio), koska rinnalle on tullut muita asioita kuten Youtube ja Facebook&Co, mutta foorumit ovat silti säilyneet pienemmän ydinporukan suosiossa.

Omalla kohdallani foorumit ovat ehdottomasti ainakin parantaneet kirjoitustaitoja. En alkanut käyttämään foorumeita kuin vasta 16-vuotiaana, joten kirjoittamisen olettaisi olleen jo tuolloin hyvällä tasolla, mutta itse asiassa ero niihin ensimmäisiin kirjoituksiin ja uudempiin on merkittävä. Myös käyttämäni kielelliset maneerit ovat muuttuneet moneen kertaan ja vaikka elämä välillä tuntuu staattiselta, voivat muutoksia löytää joskus melko pienistä asioista.

Osaan myös kirjoittaa parempia työhakemuksia, sillä foorumeilla argumentoin ikään kuin oman mielipiteeni puolesta ja taas sitten työhakemuksessa argumentoin sen puolesta, että lukija ottaisi minut töihin. Tekstin seassa pitää olla väkeviä lauseita jotka ikään kuin myyvät koko paketin, ja jos se taito ei tule foorumeilla vietetystä ajasta niin en sitten tiedä mistä.

Kolmantena ja tärkeimpänä asiana olen päässyt kokemaan miten erilaisia näkemyksiä muilla ihmisillä voi olla, ja että he voivat myös olla oikeassa tai ainakin lähempänä totuutta kuin minä. Se on auttanut minua kyseenalaistamaan omat näkemykseni ja mielipiteeni terveellisellä tavalla.__________________

"I have my partner-in-crime, William Orbit, helping me out with the substance."

Superstar
Status: Offline
Posts: 825
Date: Jul 21 12:59 2014

Sinänsä ajankohtainen aihe minulle, että juuri tänään löysin itselleni entuudestaan tuntemattoman keskustelupalstan (http://www.tosviol.net/ss/) josta oli suuri ilo lukea keskustelua omista lempiartisteistaan. On hauskaa peilata omia näkemyksiään muiden mielipiteisiin ja nähdä, kuinka suuri kirjo mielipiteistämme syntyykään. 

Tämän keskustelupalstalöydöksen innoittamana etsin tämän foorumin ulkopuolista Madonna-keskustelua ja päädyin lukemaan muusikoiden.net-palstalta American Life -aikaista keskustelua. Siellä Madonnaa kyllä nuijittiin oikealta ja vasemmalta niin, että pisti ärsyttämään. Siinä vaiheessa tajusi Madonna-fooruminkin arvon. Täällä löytyy aina ymmärrystä ja Madonna-rakkautta, mutta onneksi myös vivahteikasta ja kyseenalaistavaa keskustelua. Pitäkäämme siis foorumi pystyssä, itselleni tämä on ainakin yksi internetin rakkaimmista paikoista.__________________

This is my kind of music

      They play it all night long

Superstar
Status: Offline
Posts: 897
Date: Jul 21 13:24 2014
Mä olen lukenut erilaisia foorumeita iät ja ajat, mutta lähinnä siis vain lukenut. Aika harvoin kirjoittelen mihinkään, tämä M-foorumi on pieni poikkeus.

Keskustelufoorumit on parhaimmillaan mitä antoisin erinäisten mielipiteiden kirjava kohtauspaikka. On ihan älyttömän hienoa miten on mahdollista keskustella ihmisten kanssa kaikenlaisista asioista netissä, sellaisistakin mitä ei yleensä fyysisessä keskustelussa aiheeksi oteta. Keskustelufoorumeista koen myös saavani paljon erilaista tietoa ja ainakin selvitettävän arvoisia asioita. Niissä käydyistä asioista nousee mielenkiinto.

Näen kuitenkin myös keskustelufoorumit pahansuopina paikkoina. Nimettömänä ja anonyymisti kirjoitetteassa kaikki on vapaata riistaa, kirjoitellaan mitä sattuu. Erilaisilla foorumeilla monesti kärjistyy ihmisten negatiiviset tunteet ja kasvottomana ne on helppo ilmaista. Onko se sitten vapauttavaa vai tyhmää?

Toisin kuin Substance esitti, mä ajattelen kiinnostuksen foorumeihin pysyneen vahvana ja ehkäpä jopa vahvistuneen muun tekniikan kehittyessä. Luulen, että nykyisin yhä suurempi osa ihmisistä todella käyttää facebookin, instan yms. lisäksi myös keskustelupalstoja. Joskus muinoin nettifoorumit taisivat olla vain ja ainoastaan nk. nörttien kohtauspaikka.

Pop Upin kanssa olen samaa mieltä tästä Madonna-foorumista. On ollut ihana löytää tällainen paikka missä Madonnaa on lupa hehkuttaa oikein urakalla. Ja todellakin toivon, että tämä foorumi pysyy elinvoimaisena pitkään.

__________________

 How could it hurt you when it looks so good?

Page 1 of 1  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard