Madonna Foorumi - Finland

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
 

Topic: Madonna sai Billboard Vuoden nainen palkinnon - Puhe keräsi julkisuutta

Page 1 of 1  sorted by
Drama Queen
Status: Offline
Posts: 1956
Date: Dec 16 17:25 2016

Madonna sai Billboard Vuoden nainen palkinnon - Puhe keräsi julkisuutta

madonna-women-in-music-.jpg?itok=l3-FX3g

Bllboardin organisoimassa Women in Music -tapahtumassa palkittiin ansioituneita musiikkialan toimijoita ja pitkän uran tehnyt laulajalegenda sai tapahtumassa vuoden naisen palkinnon. Madonna piti pitkän, tunteikkaan ja voimakkaan puheen, jonka aikana tähti ei säästellyt yhtään vaan antoi tulla oikein olan takaa. Madonna käytti tilaisuuden hyväkseen puhumalla tasa-arvosta.

Puhe on viikonlopun aikana levinnyt sosiaalisessa mediassa.

Video puheesta löytyy mm. täältä:

https://www.facebook.com/MDNApage/videos/1443824262324391/

Seison edessänne ovimattona. Tarkoitan naispuolisena viihdyttäjänä. Kiitän että saan tunnustusta siitä, että olen jatkanut uraani 34 vuotta häpeilemättömän seksismin, naisvihan ja jatkuvan hyväksikäytön maailmassa, Madonna aloitti puheensa. Madonnan keskittyi puheessa juuri tähän kaksinaismoralismiin ja seksismiin, joka edelleen pitää pintansa musiikkimaailmassa ja sen kulisseissa. Hän sanoo suurimman muusansa olleen David Bowie, joka sai Madonnan ajattelemaan, ettei sääntöjä ole. Hän huomasi vuosien varrella olleensa kuitenkin väärässä.

Miehille ei ole sääntöjä, ainoastaan naisille. Saat olla kaunis ja seksikäs, mutta älä näytä olevasi liian fiksu. Älä toisinajattele. Saat olla miesten esineellistämä ja pukeutua kuin lutka, mutta älä tunnusta sitä. Äläkä missään nimessä ikäänny, se on syntiä, Madonna toteaa. Madonna muisteli puheessaan myös sitä hetkeä, jolloin hän tajusi, ettei naisilla ole samoja vapauksia kuin miehillä. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun hän erosi miehestään Sean Pennistä.

Uransa alkua popin kuningatar muisteli näin.

Ihmiset kuolivat silloin AIDSiin oikealla ja vasemmalla. Manhattan oli tämän ruton hyökkäyksen alla, eikä ollut turvallista myöntää olevansa homo tai kaveeraavansa homojen kanssa. Madonna muutti New Yorkiin teini-ikäisenä, eikä kaupungissa luoviminen ollut helppoa.

New York oli tuolloin pelottava paikka. Ensimmäisen vuoden aikana minut ryöstettiin aseella uhaten, raiskattiin puukon raapiessa kaulaani ja asuntooni murtauduttiin niin monta kertaa, että lakkasin lukitsemasta ovea. Seuraavina vuosina melkein jokainen ystäväni kuoli joko AIDSiin, huumeisiin tai luoteihin. 

Madonnan uran vei pohjamutiin hänen albuminsa Erotica, jossa Madonna käsitteli seksuaalisuuttaan.

Tein Erotica-levyn ja julkaisin Sex-kirjani. Olin jokaisen lehden otsikoissa ja joka ainoassa artikkelissa tuomittiin minut. Olin huora ja noita. Yksi otsikko vertasi minua Saatanaan. Ihmettelin, mutta eikös Prince kulje ympäriinsä verkkosukissa, korkeissa koroissa, punaa huulissaan ja pakarat paljaana? Kyllä, mutta hän onkin mies.

Opin jokaisesta paskamyrskystä, jonka urani aikana koin, Madonna totesi sitkeydestään.

Ihmiset sanovat, että olen kapinallinen, mutta kapinallisin tekoni on se, että olen vielä täällä. Michael [Jackson] on kuollut. Tupac [Shakur] on kuollut. Prince on kuollut. Biggie on kuollut. Amy Winehouse on kuollut. David Bowie on kuollut. Mutta minä olen vielä täällä. Olen yksi onnekkaista, ja siitä olen kiitollinen joka päivä.

Haluaisinkin sanoa nyt kaikille naisille tämän: naiset ovat olleet niin kauan alistettuina, että he uskovat kaiken mitä miehet heistä sanovat. Luullaan että täytyy tukea miestä saadakseen jotain tehdyksi. Ja maailmassa on toki hyviä miehiä, jotka ansaitsevat tukea, mutta ei sen vuoksi että he ovat miehiä vaan sen vuoksi, että he ovat sen arvoisia. Meidän naisten tulee pitää itseämme ja toisiamme arvossa. Ystävystykää ja tutustukaa vahvoihin naisiin, ottakaa oppia ja tehkää yhteistyötä, inspiroitukaa, tukekaa ja valaiskaa toisianne.

Madonna lopetti puheensa provosoivalla tyylillään ja osoitti sanansa erityisesti vihaajilleen. - Epäilijät, valittajat ja kaikki te, jotka laitoitte minut läpi helvetin sanomalla, etten saisi, voisi tai pystyisi tekemään sitä, mitä haluan. Teidän vastarintanne teki minusta vanhemman, se sai minut yrittämään kovemmin ja teki minusta taistelijan. Vastustuksenne teki minusta sen naisen, joka olen tänä tänä päivänä. Joten kiitos.

 

http://www.iltalehti.fi/pinnalla/201612142200040394_iq.shtml

http://www.iltalehti.fi/viihde/201612112200039048_vi.shtml

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/olen-paha-feministi-naitko-jo-madonnan-voimakkaan-puheen

http://www.soundi.fi/uutiset/madonna-palkittiin-vuoden-naisena-piti-tulisen-kiitospuheen-seksismista-miehille-saantoja-ainoastaan-naisille/

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000005008667.html

http://www.kiss.fi/uutiset/viihde/madonna-kun-muutin-new-yorkiin-minut-raiskattiin-ryostettiin-useasti-ja-uhattiin-tappaa-136228

 -- Edited by Marko on Friday 16th of December 2016 05:26:51 PM__________________

Every scar that you try to hide. All the dark corners of your mind. Show me yours and I'll show you mine. Let me love you from the inside out...

X-Static Process | Facebook | TwitterBlogi | InstagramFoorumi

Superstar
Status: Offline
Posts: 897
Date: Dec 22 00:28 2016

Ihana Madonna__________________

 How could it hurt you when it looks so good?

Page 1 of 1  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard