Madonna Foorumi - Finland

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
 

Topic: MDNA 2012

Page 1 of 1  sorted by
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1596
Date: Mar 24 05:46 2012

MDNA 2012

madonna_mdna_cover_split.jpg

Hard Candyn ja MDNA:n väliin muodostui neljän vuoden tauko, vaikka Hard Candyn huhuttiin sen julkaisun aikoihin olleen pelkkä nopea hutaisu Madonnalta päästä eroon pitkäaikaisesta kumppanuudestaan Warnerin kanssa ja aloittamaan työt uuden Live Nation 360-sopimuksen piirissä.

Madonna asteli viimein studioon Heinäkuussa 2011 ja aloitti työt lupaavan joukon kanssa johon kuului mm. fanien kunniottama Ray of Light-tuottaja William Orbit, maailmankuulu italialais-DJ Benni Benassi ja uusi tuttavuus, ranskalainen DJ Martin Solveig.

MDNA valittiin vuoden 2012 odotetuimmaksi levyksi joulukuun 2011 Bilboardin lukijaäänestyksessä. Ensisingle Give Me All Your Luvin' sai julkaisunsa Super Bowl XLVI:n (46) yhteydessä. Madonnan väliaikashow keräsi 114 miljoonaa katsojaa ollen täten seuratumpi kuin itse peli ja samalla Yhdysvaltain television kaikkien aikojen katsotuin hetki.

Hard Candyn vuotaessa nettiin viikkoa ennen julkaisua pysyi MDNA levy-yhtiön käsissä viimeiseen saakka, leviten nettiin vasta fyysisten kopioiden saavuttua kauppojen varastoihin odottamaan 23.3.2012 tapahtuvaa julkaisua. Digitaalisessa jakelussa MDNA saavutti iTunes Storen historian ennakkotilatuimman levyn tittelin päivässä, nousten ykköseksi 50 maassa 51 maasta jossa se julkaistiin.

Tätä kirjoittaessa fyysisten kopioiden myyntitietoja vielä odotetaan.__________________

"I have my partner-in-crime, William Orbit, helping me out with the substance."

Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1596
Date: Mar 26 00:11 2012

Yritän ohjata muita kommentoimaan levyä täällä tuon uutisalueen sijaan... Nyt kun olen kuunnellut vielä paremmista kaiuttimista (jotkut mahti-Genelecit), niin aluksi huonommalta kuulostaneet biisit paljastivat itsestään uusia puolia. Näissä soundeissa on oikeasti syvyyttä, joka ei erotu välttämättä edes kalleimmilla nappikuulokkeilla.

Girl Gone Wild

Ei mikään Hung Up tai Music, mutta aloittaa levyn oikein onnistuneesti.

Gang Bang

Hienoa, että se Erotica-Madonna elää yhä. Mukana on myös hieman päälle liimatulta kuulostavia elementtejä kuten dubsteppiä, mutta nämä biisi tuskin välittäisi, vaikka siihen törmäisi rekka. And I'm going straight to hell... Mahtava yllätys ja ehdottomasti yksi parhaista biiseistä mitä Madonna on koskaan tehnyt.

I'm Addicted

Levyn huipuin biisi. Benassit saivat aikaan parasta mahdollista jälkeä. Kertosäe jää kaikumaan päähän päiväkausiksi ja moni muu kuin hardcore-fani tuskin tunnistaisi heti Madonnaksi. Tässä on paljon tavaraa, mutta mistään tukoksesta ei voi puhua. Ne halvat 808-rummutkin soivat ihan mallikkaasti.

Turn Up The Radio

Onnistunut sing along song. Kesällä sitten ajelen autolla ja tämä soi radiosta varmasti. Vähän samat fiilikset kuin Britneyn I Wanna Go-kappaleessa (josta tosin pidän enemmän kuin tästä). Madonna sai Solveigilta mitä halusi... Rakastetuimpien Madonna-tuottajien joukkoon hän ei mielestäni kuitenkaan nouse.

Give Me All Your Luvin'

Melodia on höyhenen ohut, mutta tätä renkutusta on silti vaikea vihata. Keskikastia.

Some Girls

Ei tämä nyt sentään niin huono kappale ole kuin aluksi ajattelin. Lyriikoilta toivoisi vain enemmän ja tässä voisi olla kovempi vääntö. Tämä oli siis Orbitin tekemä biisi? Voi kumpa hän olisi pysynyt eroissa tyttöbändeistä... Some Girls varmaan syntyi nopeasti yhdessä iltapäivässä, ja sitten sen todettiin olevan "good enough". Vihaan noita sanoja.

Superstar

Täytebiisi. Näissä on aina se hyvä puoli, että niiden yli voi loikata, muttei toisaalta häiritse kuunneltuna muiden biisien mukana liikaa. Silti aika köyhä tekele.

I Don't Give A

Mielenkiintoisella tavalla yksi levyn tärkeimpiä biisejä, vaikka tämä soundi on jo kuultu... jossain. Lopun "operatiivinen" nostatus ja kappaleen lyriikat pelastavat paljon. Myös Madonnan rohkeutta jälleen "räpätä" pitää kunnioittaa.

I'm A Sinner

Klassista Orbittia. Tulee mieleen Rayn kevyimmät kappaleet, Beatiful Stranger ja Amazing. Sähkökitarakin täältä löytyy. Tästä tulee hölmö fiilis, ja se on ehdottomasti vain hyvä asia. Intellektuaalista tyhmyyttä.

Love Spent

3. paras biisi. Erityisesti banjo on hyvä juttu ja kuusinkertaistaa koko biisin pisteet. En oikein osaa päättää kumpi versio on parempi, tämä vai akustinen. Molemmissa on hienoja puolia. Ja rakkauslauluistahan tämä poika tykkää, vaikka tähän on vaikeampi samaistua sen asetelman vuoksi.

Masterpiece

Jos ton biitin ottaisi pois, vähentäisi konetta Madonnan äänessä ja tekisi tästä vahvemmin orkestraalisen version, olisi Madonnalla käsissään loistava balladi. Tällaisena versiona se ei minulle kelpaa.

Falling Free

Mer Girl on yksi lempibiisejäni kautta aikojen, ja tämä on selvästi sille sukua. Ehkä juuri tällaista kappaletta olen Madonnalta tietämättäni odottanut useita vuosia. Rauhallinen, utuinen, ylväs ja nätti (ja tätä kuvausta en repäissyt mistään viinipullon kyljestä).

Deluxen biisit

Nää on semmoista amerikkalaista massap'skaa. Niissä ei ole tarpeeksi aineksia kokonaisiksi biiseiksi ja ne ainekset ovat muutenkin yhtä tuoreita kuin hapansilakka. Nam. Etenkin Best Friend kantaa isoimman vastuun tästä kommentista, mutta B-Day Song on eri maata. Se on hauska, mutten silti usko kuuntelevani sitä tämän jälkeen edes syntymäpäivilläni ylipäänsä sen takia, että siinä lauletaan "happy girl". Party Anthem Remix ei pelasta mitään, kun en ole LMFAO-fani.

 

Näistä paikoin hyvin lämpimistä ylistyksistä huolimatta ei MDNA kohdallani nouse Madonnan parhaiden levyjen joukossa kuin sijalle 6-7. Semmoinen biisi kuten I'm A Sinner joka on MDNA:lla oikein menevä pala ei pärjää vertailussa täysin vaikkapa Musicin Amazingille joka on kyseisellä levyllä pelkkä rivibiisi. Soundi-maailmaltaan MDNA on kuitenkin paikoin todella upeaa kuultavaa ja kyllä minä tästä levystä innoissani olen. Tämä on tätä päivää ja todennäköisesti vuoden paras pop-levy jollei kuusen takaa putkahda jotain taivaallista.__________________

"I have my partner-in-crime, William Orbit, helping me out with the substance."

Beautiful Killer
Status: Offline
Posts: 1057
Date: Aug 18 06:48 2012
ihan kiva dance-pop-electric albumi. Mutt myynti luku on aika pettymys. Tähän asti MDNA:ta on myyty vain 1,8 miljoonaa kappaletta (deluxe edition mukaan lukien) Että jos aattelee muita myyntilukuja niin MDNA jää Hard Candyn jaloille. No ei myyntiluvut kerro mitään. Nykyään levyn ostamiset on jäänyt jo historiaks. Katos kun on spotify ja youtube ja vaikka mitä... Eli vaan fanit ostavat levyt vai? Ja muut imuroi netist??!!!

__________________

Nimet_n_1.jpg

Beautiful Killer
Status: Offline
Posts: 1094
Date: Aug 18 16:25 2012

Mä tykkään oikeesti ihan hirveesti MDNA-levystä. Sehän on ihan mahtava! Tykkään jokaisesta biisistä jotenkin. Parhaita ovat Girl Gone Wild, Gang Bang, I'm Addicted, I Don't Give A, I'm A Sinner, Beautiful Killer ja Best Friend. Kiva äänimaailma, biitit ja muut kohdallaan. Miksei?__________________
110.jpg
Easy Rider
Status: Offline
Posts: 502
Date: Aug 18 22:22 2012

MDNAn ilmestyttyä ja ennen sitä oon käyny läpi koko mahdollisen tunteiden kirjon. Ennen ilmestymistä olin innokas, sit epäilevä ja sit taas innokas. Levyn ilmestyttyä ekan kuuntelu kerran jälkeen teki mieli itkeä kun koko albumi kuulosti niin p**kalta! Sit totuin siihen, aloin tykkäämään biiseistä ja lopulta rakastuin koko levyyn. Tää levy ei ollut sitä mitä olisin halunnut, mutta se ei tarkoita etteikö albumi olisi aivan mahtava, niinkuin aina Madonnan levyt.

Girl Gone Wild

Kiva tanssibiisi. Ei mitään erityistä mutta menevää ja ihanan mahtipontinen aloitus, jonka takia toimii ihanasti keikan aloituksena. Kuten HS arvostelu totesi biisi on vähän "kuluneita diskofraaseja", mutta silti toimii ja mä tykkään.

Gang Bang

Tosi rohkea uusi klassikko! Tätä kaikki hehkutti aluksi ja mä ihmettelin et mikäköhän siinä on niin hienoa. Sit kuuntelin ekan kerran ja meinasin nauraa. Kuulosti niin hassulta. Nyt, se on MDNAn helmi ja moderni legenda. Tää biisi elää! Niin paras.

I'm Addicted

Edelleenkään tää ei ole mun mielestä mitenkään ihmeellinen. Alkuun vihasin sitä ja se sattu korviin. Nyt vasta on ruvennut avautumaan mulle. Ihan kiva biisi ja elektroniset soundit ei enää satu korviin niin paljon vaan alkaa kuulostamaan kivalta. (Muuten, kolmannen säkeistön instrumentaali alku muistuttaa mua aina Future Loversista, en tiedä miksi mut hetken ajan aina tulee se mieleen)

Turn Up The Radio

Minkään muun biisin kanssa en ole kamppaillut näin paljon. En vieläkään osaa päättää onko tää hyvä vai huno biisi. Tykkään pirteestä rennosta meiningistä ja yksinkertaisuudesta. Mutta tavallaan biisi on liian mielikuvitukseton. Sanotukset kuulostaa tosi korneilta ja kertosäe ehkä hivenen tylsä. Mä en osaa päättää. Kyllä tykkään biisistä ja keikalla, sekä soundcheckissä, hypin ja lauloin ihan hulluna mukana ja fiilis oli mahtavaa. Kuitenkaan en olis välttämättä valinnut tätä singleksi.

Gimme All Your Luvin

No niin. Tää biisi oli tuhoon tuomittu ennne syntyään. Ideakin tyhmästä retropop rynkytyksestä jossa mukana Nicki Minajin Veemäinen lässytysräppi saa aikaan kylmiä väreitä. Single valintana idiootein ikinä! Biisi ei myöskään sovi albumille ollenkaan. Siis tämmönen pirteä cheerleader retropop keskellä sitä värikkyyttä ja tanssimusaa ja elektronisia vaikutteita on silmiinpistävä. Tää biisi meinasi tuhota albumin ennen aikojaan. Mitä niitten päässä liikku kun ne valitsi tän ekaksi sinkuksi, siis albumin pääsinkuksi?!   Btw, kiertueversio on aivan ihana!! Ei nicki Minajia, vain M.I.A. Ja muutenkin remix on aivan mahtava. Siis liveversion ois pitäny olla albumilla! heart.gif

Some Girls

Selvä täyttöbiisi. Kuitenkin tykkään siitä. Alku on kiva, ja ihan perus. Vähän höttöä, mutta kuuntelee muiden mukana.

Sitten albumin ns. B-puoli on se parempi ja vahvempi puoli kokonaisuutena.

Superstar

Ihana biisi. Niin pirteä ja tarttuva. Kerttistä voi vaan hoilata missä vaan. Myös tosi kiva biitti.

I Don't Give A

Yksi albumin parhaimpia. Täs on sitä F U-asennetta. Ja Nicki Minajin rap-osuuskin on oikeesti hyvä. Livenä vielä parempi kun on mukana kitara.

I'm A Sinner

Ah tää on niin Orbittia! Ei mitään sanottavaa. Tosi hyvä biisi ja vähän erilainen kuin muut joten tuo vaihtelua mukaan.

Love Spent

Myöskin erinomainen kappale. Toimii sekä nopeena että akustisena. Kivat sanat ja melodia. Harmi kun ei ole kiertueella, mutta onko kenties syynä että Madonnan on vaikeaa laulaa niin korkealta.

Masterpiece

Gang Bangin ohella levyn suurin helmi! Niin kaunis, koskettava ja upea laulu. Tämä kappale pelasti mut vajoamasta epätoivoon levyn ilmestyessä, kun kaikki muu kuulosti hirveeltä. Madonnan parhaimpia balladeja. Ja keikalla oli niin koskettava hetki(mutta en kyllä ruvennut itkemään). Näitä lisää.

Falling Free

Ah tämmöistä mä olen odottanut. Tääkin on tosi Orbittia ja Ray Of Lightia. Erilainen. Syvällistä pohdiskelua ja hengellisyyttä, kuten esim. Drowned World ja Mer Girl.

Deluxe:

Beautiful Killer

Siis niin mahtava biisi. Oikeesti tässä on jopa sinnkuainesta. Synti ettei ole kiertueella mukana.

I F**ked Up

Hmm no jaa. Ei mikään erityinen. Vähän täyttö kamaa ja melko tylsä melodia. Sanotukset ihan kivat.

B-Day Song

Awesome!! Tosi hyvä biisi. Kivaa vaihtelua. Hauska rallatus.

Best Friend

Eh koko albumin ehkä surkein biisi mun mielestäni. En tuomitse täysin, mutta isolla mittakaavalla tylsä ja inhottavan ankea ja masentava. Kuulostaa enemmänkin joltain Hard Candyn ylijääneeltä demolta joka on ängetty deluxen täytöksi. Ironista että Madonnan showssa on mukana Best Friend/Heartbeat, molempien albumien tönköimmänt tekeleet. Kuitenkin esitys on hieno ja kuulostaa hyvältä.

Kokonaisuutena jälleen onnistunut Madonnan albumi. Tykkään paljon. Kaikki biisit on vähintään kuunneltavia ja mäkin tykkään oikeestaan jokasesta biisistä JOTENKIN. Myös periaatteessa virallisesti ensimmäinen Madden studioalbumi joka on julkastu mun fanituksen alun jälkeen. heart.gif__________________
"no matter how fierce something is, you can't ever do the same thing twice."
Like A Virgin
Status: Offline
Posts: 12
Date: Aug 19 19:18 2012
Sitä ihmettelen, että Beautiful Killer ei ole ns. virallisella albumilla, vaan ainoastaan deluxe-version kakkoslevyllä...? On nimittäin mielestäni ehdottomasti paras biisi näistä uusista!

__________________
Incredible
Status: Offline
Posts: 711
Date: Aug 19 23:40 2012
zamzar kirjoitti:

Sitä ihmettelen, että Beautiful Killer ei ole ns. virallisella albumilla, vaan ainoastaan deluxe-version kakkoslevyllä...? On nimittäin mielestäni ehdottomasti paras biisi näistä uusista!


 

Jotta saadaan ihmiset ostamaan Deluxe-versio...?__________________

Who am I to decide what should be done
If this is the end then let it come
Let it come, let it rain, rain all over me
Like a tide, let it flow, let it wash all over me, over me

Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1596
Date: Mar 23 14:43 2013
MDNA julkaistiin muuten tasan vuosi sitten. Kuunnelluimmat biisit itselläni ovat Girl Gone Wild (Avicii remix) ja I'm Addicted. Muita en sitten olekaan viitsiytynyt kuuntelemaan pitkään aikaan.

__________________

"I have my partner-in-crime, William Orbit, helping me out with the substance."

Superstar
Status: Offline
Posts: 897
Date: Mar 23 19:29 2013
Itse olen kuunnellut MDNA:ta todella paljon, jopa niin että itseänikin yllättää. Mutta siis tämä albumi on kyllä ajan myötä parantunut ja tykkään nyt kokonaisuudesta paljon enemmän kuin ilmestymisaikaan.


__________________

 How could it hurt you when it looks so good?

Lucky Star
Status: Offline
Posts: 427
Date: Mar 24 01:51 2013

Mielestäni kaikki levyn biisit on hyviä, mutta jotenkin levy on sellainen, ettei sitä jaksa kuunnella kokonaisuudessaan,  kuuntelen aina vain tietyt kappaleet kerrallaan.

Parhaat: I'm A Sinner, Beautiful Killer, Falling Free, I'm Addicted, Turn Up The Radio ja Gang Bang__________________

bannerii.jpg

sou
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 2011
Date: Dec 1 13:53 2013

mielestäni levyllä ei ole selvää suuntaa, täynnä erillaisia biisejä, ja se tekee mielestäni levystä sekametelisopan..mutta kuitenkin muutama lemppari täältäkin löytyy:

gang bang -mahtava!

some girls - kivan vauhdikas

falling free - ihanan rauhallinen

masterpiece - koskettava saa minut itkemään

ihan ok:

best friend ja i ****ed up__________________

I laugh at myself. 
I don't take myself completely seriously. 
I think that's another quality that people have to hold on to... you have to laugh, especially at yourself. 
 -Madonna- 
 
 
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 1870
Date: Dec 31 21:06 2013
Tykkään tästäkin Madonna levystä todella paljon. Madonna tarjoilee itseään kepeästi. Näen MDNA:ssa paljon Madonnan mennyttä uraa - 80-luvun purkkapoppiksia, Music levyn antimia, Orbit-Madonnaa, American Lifen räppiä, HC:n biittejä ja Erotican rouheutta. Tämä kaikki katetaan MDNA-otsikon alla. MDNA nimestä voi vääntää bilehuumeen, Madonnan DNA:n tai pelkästään lyhenteen Madonnasta, kaikki näkökulmat sopivat levyn tunnelmaan. Madonna on parasta huumetta mitä tiedän.

Jossain topicissa jo selitin ajatustani osasta tämän levyn biiseistä eräänlaisina fanilauluina Madonnalle. Superstar, Turn Up the Radio, GMAYL', I'm Addicted ja Masterpiece kappaleet yhdistän Madonnaan ja siihen tunteeseen mitä häntä kohtaan koen. Madonna on mun supertähti, addiktio, mestariteos, rakkauteni.

MDNA on visuaalisesti onnistunut levy. Deluxen kansikuva on kuin klassinen True Blue 2010-luvulla. Kuvat luovat oman maailmansa ja MDNA onkin jälleen omanlainen levy Madden tekeleitten joukossa.

Jos katsotaan yksittäisi biisejä, esille nousevat Gang Bang sekä I Don't Give A. Ne ovat mielestäni levyn keskeisimmät kappaleet. Falling Free lopetus jättää hämmentävän fiiliksen. Siinä on minusta jotain fantasiamaista, en ole vieläkään saanut siitä kunnon otetta. Ehdottomasti levyn kiinnostavin hetki musiikillisesti. Harmi kun MDNA Tourilla biisi ohitettiin. Toivottavasti Madonna joskus vetäisi kappaleen livenä.

Muita mainittavia hetkiä levyllä on aina fiiliksen nostattava Turn Up the Radion c-osa, I'm Addicted kappaleen loppu rutistus, Love Spentin eri "osat", I Don't Give A:n loppu fanfaari, josta I'm a Sinnerin on helppo lähtä käyntiin ja Superstarin superbasso. Ainut asia jota olisin vielä työstänyt olisi Girl Gone Wildin loppu. Nyt biisi alkaa lupaavasti ja luo fiilistä, mutta ei pääse kliimaksiin asti. MDNA Tourilla kuultu lisäerä olisi sopinut myös levylle.

MDNA ei ole Madonnan paras albumi, mutta maailman parhaiden levyjen TOP-13 on Madonnan monopoli edelleen.


__________________

Get down, beep beep, gotta get up outta your seat

sou
Rebel Heart
Status: Offline
Posts: 2011
Date: Jan 1 15:05 2014
Hanhis kirjoitti:

Tykkään tästäkin Madonna levystä todella paljon. Madonna tarjoilee itseään kepeästi. Näen MDNA:ssa paljon Madonnan mennyttä uraa - 80-luvun purkkapoppiksia, Music levyn antimia, Orbit-Madonnaa, American Lifen räppiä, HC:n biittejä ja Erotican rouheutta. Tämä kaikki katetaan MDNA-otsikon alla. MDNA nimestä voi vääntää bilehuumeen, Madonnan DNA:n tai pelkästään lyhenteen Madonnasta, kaikki näkökulmat sopivat levyn tunnelmaan. Madonna on parasta huumetta mitä tiedän.

Jossain topicissa jo selitin ajatustani osasta tämän levyn biiseistä eräänlaisina fanilauluina Madonnalle. Superstar, Turn Up the Radio, GMAYL', I'm Addicted ja Masterpiece kappaleet yhdistän Madonnaan ja siihen tunteeseen mitä häntä kohtaan koen. Madonna on mun supertähti, addiktio, mestariteos, rakkauteni.

MDNA on visuaalisesti onnistunut levy. Deluxen kansikuva on kuin klassinen True Blue 2010-luvulla. Kuvat luovat oman maailmansa ja MDNA onkin jälleen omanlainen levy Madden tekeleitten joukossa.

Jos katsotaan yksittäisi biisejä, esille nousevat Gang Bang sekä I Don't Give A. Ne ovat mielestäni levyn keskeisimmät kappaleet. Falling Free lopetus jättää hämmentävän fiiliksen. Siinä on minusta jotain fantasiamaista, en ole vieläkään saanut siitä kunnon otetta. Ehdottomasti levyn kiinnostavin hetki musiikillisesti. Harmi kun MDNA Tourilla biisi ohitettiin. Toivottavasti Madonna joskus vetäisi kappaleen livenä.

Muita mainittavia hetkiä levyllä on aina fiiliksen nostattava Turn Up the Radion c-osa, I'm Addicted kappaleen loppu rutistus, Love Spentin eri "osat", I Don't Give A:n loppu fanfaari, josta I'm a Sinnerin on helppo lähtä käyntiin ja Superstarin superbasso. Ainut asia jota olisin vielä työstänyt olisi Girl Gone Wildin loppu. Nyt biisi alkaa lupaavasti ja luo fiilistä, mutta ei pääse kliimaksiin asti. MDNA Tourilla kuultu lisäerä olisi sopinut myös levylle.

MDNA ei ole Madonnan paras albumi, mutta maailman parhaiden levyjen TOP-13 on Madonnan monopoli edelleen.

 tykkään myös paljon i don't give a:an loppu fanfaareista, ja mdna world tourilla se kohta kun madonna nousee korokkeen kanssa ylös ja nostaa käden ylös saa aina kylmät väreet aikaan...__________________

I laugh at myself. 
I don't take myself completely seriously. 
I think that's another quality that people have to hold on to... you have to laugh, especially at yourself. 
 -Madonna- 
 
 
Page 1 of 1  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard